Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Nic ve zlém, ale lidem, kterým musí radit někdo moudřejší- stát, tak musí být nesvéprávní oVčané.

0 0
možnosti
JL

Pane Niedermayere, ti, kteri vam se snazi rici, ze trh by mel rozhodovat o ukonceni tohoto problemu, maji pravdu. Mluvim ze sve dlouhe zkusenosti. Kdysi "Fuhrer" nebo potom "strana a vlada" nam diktovali. Prosim, nedelejte jako zvoleny poslanec v EP, takovou chybu. Po vasich zkusenostech v privatnim sectoru vite, jak "TRH" pracuje. V otazce zarovek to uplne stacilo.

0 0
možnosti
JP

J62i74ř48í 87P53l91í69v17a

21. 6. 2014 11:59

Niedermayer,Niedermayer, to je úroveň!  Bože, on se nestydí psát takové pitomosti!

 Odpovězte na otázku, proč nenechat na každém, aby se svobodně rozhodl, čím bude svítit?

3 0
možnosti
Foto

U nás doma se svítilo zářivkami už snad od konce padesátých let, tedy velmi dávno před EU. Když se objevily první úsporky, hned jsem je koupil na zkoušku - také ještě před EU. Osvědčily se, takže jsem postupně odcházející klasické žárovky začal nahrazovat. Nejdříve úsporkami a zářivkami, pak i s LED.

Odpůrců moderních světelných zdrojů bych se zeptal, proč neprotestovali, když se ve veřejném osvětlení instalovaly místo žárovek výbojky. Také dávno před EU. A když se ve všech možných podnicích montovaly místo žárovek zářivky - a to už je taky pád desítek let.

0 1
možnosti
MP

Pane Dvořáku, velmi rád odpovím. Pouliční osvětlení výbojkové je zcela v pořádku, ale nechte každého, at se svobodně rozhodne, zda bude v kuchyni, na záchodě a ve sklepě svítit, čím chce on. Že vy potřebujete rozhodnutí shora, je váš problém. Ale výrobci samotní se snaží o úsporu, at jde o spotřebiče či automobily. Protože už za komančů se každý ptal-kolik to spotřebuje. A trh si sám poručí, na no to netřeba žádný dirigismus. Úspory si každý normální koupil dřív, než to napadlo EU!!!! Příjemný den.

4 0
možnosti
ZO

Hm hele pane bankéř zamyslel jste se třeba nad tím kolik stojí likvidace takových žárovek?jinak s těmi úsporkami jděte někam.jejich světlo mi nevyhovuje.bolí z toho oči.takže v polsku jsem zakoupil potřebné žárovky a nějaká komise je ukradená.zdraví je přednější...:-P

1 0
možnosti
Foto

Pokud Vám jejich světlo nevyhovuje, máte asi oční vadu. Ale najděte si očaře, který v ordinaci a čekárně svítí klasickými žárovkami. Jinak se nedohodnete.

0 0
možnosti
VZ

Smutné, velmi smutné. Pan Petr to ve své reakci vystihl naprosto přesně. Věru jsem měl pracovníky centrální banky za inteligentnější. Pokud podobně "logické" a "odborně zdatné" uvažování vykazují i ve svém oboru, tak nás potěš koště.

2 0
možnosti
MP

Trh si sám poručí. Nebyl zájem o černobílou televizi, tak se přestala vyrábět. To samé s cívkovými a kazetofonovými magnetofony. Ale stále se někde prodává warmkugel. Takže trh si sám žádá, aby se klasické žárovky vyráběly. Každý rozumný si úsporky koupil dávno před tímto zákazem. Jen lidé nesvéprávní potřebují poradit od toho nejmoudřejšího, státu, který všechno ví a zná, co mají dělat, a kdy si, s prominutím, dokonce uprdnout. Jen nesvéprávný potřebuje, aby marmeláda byla jam, aby pomazánkové nebylo máslo atd.... Každý myslící člověk, dokonce i školák, to rozezná, na to nepotřebuje žádné vzdělání. Pokud jde o auta a elektrospotřebiče, vždy lidi zajímala spotřeba, i za komančů, a nemusel jim nikdo radit, aby si koupili úsporný výrobek.!!

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Viz mé doporučení panu Oršulíkovi. Zkusil jste halogenky a trubicové zářivky?

0 0
možnosti

Z toho blogu čiší, že jedině správné je jít s davem, ikdyž jde o evidentní blbost, a neprotivit se. Co mi to sakra připomíná?

2 2
možnosti
Foto

Vám nevadí, že musíte jezdit vpravo? Tenhle nesmysl u nás zavedly nacisti, přestože je dokázáno, že jezdit vlevo je nezpečnější (pro praváky, samozřejmě). Neboť pravák se více soustřeďuje na pravou stranu, takže při jízdě vlevo lépe sleduje provoz před sebou.

0 1
možnosti

Takže tvrdíte, že v Bruselu vědí lépe než já, co si mám zašroubovat do lustru?

2 0
možnosti

Nejenom v tomto případě. Oni Vás dokonce nutí zapnout si pasy v autě. A navíc auto bez pasů si nekoupíte. Co s tím?

2 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1597x
Vystudovaný matematik, poté působil 17let v centrální bance (od pozice referenta po viceguvernéra). Poté přes 5 let v poradenské firmě, ale také jako spolupracovník Bankovní asociace, člen různých poradních skupin a častý pisatel do médií. Mimo to spolupracuje s neziskovým sektorem či vede tréningové programy pro centrální bankéře v zahraničí.
Je ženatý, má celkem 3 děti a jednoho psa (menší živočichy nepočítá).

Seznam rubrik