Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

mezi popeláři, horníky, stavaři, lesníky, šoféry ale i například mezi vězni je málo žen. jsem zvědav na ty kvóty...

0 0
možnosti
MB

Pro ty, co se jim kvóty zdají být špatné: například, proč by měly být národní kvóty také na samotné europoslance a komisaře?

Nechť jsou tam jen ti nejlepší, i kdyby to měli být třeba jenom Němci nebo Francouzi. Proč by měla mít každá, i málá země, jako je Česko, svého komisaře? Co to je za hloupou kvótu?

0 0
možnosti
KD

Treti Newtonuv zakon - akce vyvolava reakci a tak se nesmime divit genderovym pozadavkum i kdyz mohou byt usmevne. Jsou proste reakci na uzurpatorstvi muzu, ktere trva po staleti. V dobe kdy vyznamne poklesla potreba fyzicke sily v zivote a nastoupily dusevni schopnosti, tak zeny se nam vyrovnaly a protoze ty sprtky jsou i pilnejsi, taknnas leckdy predci. Ale my si to nechceme pripustit. A vo tom to je :-))

1 0
možnosti
MN

Pane Niedermayere, jestli si opravdu myslíte, že Evropská komise vymýšlí správné a užitečné pokyny/ opatření/ direktivy..., tak je mi Vás fakt moc líto.

Lépe řečeno, je mi líto každého slušného člověka (za kterého Vás považuju), který se nechal nadrogovat novodobými bolševickými elitami, kterým jde jen o sjednocení, podrobení a unifikaci všech národů Evropy.

0 2
možnosti
KD

Necekal jsem, ze vas prispevek bude v souladu s vasim prijmenim. Nejsem zadny fanousek EU a ani USA :-))

0 0
možnosti
JZ

Jeste ze jenom v Cechach a ne v celem Cesku.

0 0
možnosti
JT

Takze idealni bude na kazde misto prijmout nekoho, kdo tom rozumi a bude to delat plus zenu. Pak to bude pohlavne vyvazene.

1 0
možnosti
BN

Pokud ženy budou mít povinné kvóty, pak jejich odbornost a schopnosti nebudou brány až tak vážně, protože na místě každé z nich mohl být muž co měl lepší kvalifikaci ale mezi nohama měl něco jiného než bylo zrovna podmínkou. A nebo tu lepší kvalifikaci mít samozřejmě vůbec nemusel, ale to už je v tu chvíli jedno, spousta mužů na to bude takto pohlížet.

1 0
možnosti
JL

Pane Niedermayer, Post komisare (nebo komisarky) pro CR v EU byla dobra volba. Timto cituji vas. Pro obcana jako jsem ja, nevidim zadne vazne dusledky v budoucnu, kdyby byl zvolen obcan muzskeho pohlavi. Podle vsech indikaci, komisar nema prihlizet pri sve praci na zemi sveho puvodu. Tak, proc tolika povyku pro nic. Ja se chci vsak pozastavit nad procesem vyberu. Pripomina mi to, jako bych zil v nejake rozvijejici zemi. Vlastne mi pripominaji vsechna  "vyberova rizeni" ve nasem state. Vyber bez jakekoliv koncepce. Vyber, ktery mi pripomina skupinu malych chlapcu, hadajici se o tom, kdo bude jejich velitelem.

Nevim zda mi odpovite, pane Niedermayer. Pravdepodobne je moc posetile se vas tazat na vas nazor, jak tento proces "vyberu" upravit. Muj, jako obcana CR", muzete najit v mem clanku "Nase mala republika-akt druhy" zde v iDnes.

1 0
možnosti
JB

J31a67n 30B46u43b62e88n

30. 7. 2014 14:44

Zazil jsem v jedne nejmenovane skandinavske zemi absurdni situaci, kdy v ramci radnice jednoho mesta je povinna gendrova vyvazenost. Jedna z radnich vsak odstoupila a byly potreba doplnovaci volby. Vzhledem k tomu, ze to byla zena, jakykoliv kandidat muzskeho pohlavi byl predem z voleb vyloucen, protoze i kdyby dostal 99,9% hlasu, stejne tam jit nemohl, neboť bylo potreba zachovat gendrovou rovnost. Jinými slovy, timto narizenim preference volicu se stavaji zcela irelevantni. Nezda se Vam to postavene na hlavu? Me teda ano.

4 1
možnosti
KL

myslim, ze by alespon 5 hracu z fotbalove jedenactky mely tvorit zeny.

4 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1597x
Vystudovaný matematik, poté působil 17let v centrální bance (od pozice referenta po viceguvernéra). Poté přes 5 let v poradenské firmě, ale také jako spolupracovník Bankovní asociace, člen různých poradních skupin a častý pisatel do médií. Mimo to spolupracuje s neziskovým sektorem či vede tréningové programy pro centrální bankéře v zahraničí.
Je ženatý, má celkem 3 děti a jednoho psa (menší živočichy nepočítá).

Seznam rubrik