Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Základní vinu mají evropští politici. Nikdy neměli souhlasit, aby Řecko mělo euro (a ti řečtí o to neměli ani chvíli usilovat).  Řecko nikdy ani náhodou nesplňovala Maastrichtská kritéria. Jmenovitě výši státního dluhu a výši rozpočtového schodku. A to dokonce ani tehdy, když byly do kriteriálního čísla započteny jednorázové příjmy (tedy nic o stabilitě).  A to přesto, že bylo všeobecně známo, že rozpočty Řecka jsou léta, ne-li desetiletí našvindlovány (a schodek je nejméně o polovinu vyšší, než ten vykazovaný.  Ostatně stejně bylo souhlasem s přijetím eura podtrženo Španělsko, a do jisté míry i Itálie.  A brzy bude euro "doručeno" i ostatním státům balkánu, které poté půjdou do kytiček.

0 0
možnosti
PK

Naopak současná evropa zoufale potřebuje nestabilitu a chaos- potřebuje svobodu - ne státy regulovanou zologickou zahradu kde žijeme v regulovaných a řízených klecích.

Co potřebujeme je především v té ekonomice svobodný chaos do kterého se státy ani centrální banky nebudou nijak plést ani se ho snažit řídit nesmyslnými hovadinami typu intervencí na oslabení měny.

2 0
možnosti
JS

Když tady bude nestabilita a chaos tak my Češi na tom určitě nevyděláme. Západ nás smete. Nevěřte médiim, že třeba jen české potraviny jsou kvalitní a levné, že nás zahraniční vlastníci marketů soustavně podvádějí, atd, atd.

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1597x
Vystudovaný matematik, poté působil 17let v centrální bance (od pozice referenta po viceguvernéra). Poté přes 5 let v poradenské firmě, ale také jako spolupracovník Bankovní asociace, člen různých poradních skupin a častý pisatel do médií. Mimo to spolupracuje s neziskovým sektorem či vede tréningové programy pro centrální bankéře v zahraničí.
Je ženatý, má celkem 3 děti a jednoho psa (menší živočichy nepočítá).

Seznam rubrik