Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IJ

Pan europoslanec se neráčí zúčastnit diskuse, neb je to pod jeho úroveň, nebo má tolik práce???

PS: proč to není označeno jako politická agitka???

1 1
možnosti
AK

Když to vezmu odzadu, tak EU opravdu asi chceme jinou.

Před naším vstupem jsme si mysleli, že život v EU bude znamenat prosperitu, bezpečí, méně korupce, vyšší úroveň školství a jiné pozitiva.

Tyto vize už nemáme a z EU ani žádné pozitivní vize neslyšíme.

Většina obyvatel už na pozitivní vize rezignovala. Kupodivu EU neodmítají, jen v duchu mávli rukou.

Co z EU slyšíme jsou hlavně výhrůžky těm, kdo by si přáli udělat něco po svém a trochu jinak než chce Merkelová, Macron a Juncker. V tomto kontextu zní směšně motto EU "Jednotná v rozmanitosti".

Také je vyvoláván pocit viny - za prokazované "dobro" EU cosi dlužíme měli bychom to svojí oddaností splácet.

Výpis z bodového konta Maďarska a seznam jeho přestupků je skutečně impozantní - celkem 69 závěrů (pan poslanec je matematik a tvrdí, že je jich přes 70, dobrá, třeba jsem se přepočítal a pravdu má on).

A když si přečtu, že za "závažné porušení hodnot Evropské unie" je považována třeba nízká úroveň minimální mzdy, nízká podpora v nezaměstnanosti a krátká doba jejího poskytování jsem překvapen. Až dosud mě nenapadlo, že zrovna tohle jsou hodnoty EU, bojím se, že je ČR porušuje také a nevím, jestli by pan poslanec nehlasoval pro ten samý článek i v případě ČR...

Poslankyně Sargentiniová přednesla dramatickou obžalobu, ale v přemíře snahy to s její obsáhlostí přehnala, takže pak i komičnost některých bodů prokazuje účelovost zprávy. Pokud pro takovou zprávu někdo hlasuje, pak, řečeno s Werichem:

Jan Werich, tuším v roce 1936, na adresu českých novinářů a intelektuálů, opakovaně hanobících Beneše a vtírajích se do přízně Říše, pravil: “ Oni to dělají částečně z blbosti a částečně za cizí peníze!“

5 2
možnosti
MK

Pane Niedremayere, v okamžiku, kdy se odvoláváte na zprávy z OSN, jsou právě Vaše slova nedůvěryhodná, stejně jako celá OSN.

Jen dvě odůvodnění z dalších: když může komisi pro lidská práva předsedat SA, je to výsměch právě lidským právům. Když může příslušná komise OSN zařadit ČR mezi ty nejhorší ve vztahu k Romům, měli bychom zrušit značnou část sociální podpory pro tuto komunitu, aby zpráva OSN byla pravdivá!

2 3
možnosti
MK

P.S.

Možná rozumíte financím, tak se toho držte a nečiňte se zbytečně trapným.

1 3
možnosti
JR

J32a36n 54R56á54ž

24. 9. 2018 17:19

No jo, eurovolby se blíží a naši europoslanci sondují, jaké téma je udrží u bruselského korýtka. A tak Šojdrová, o které dosud nikdo nevěděl a neznal ji, nastolí problém imaginárních sirotků a hned je známá, Niedermayer vytáhne téma ohrožení evropských hodnot v Maďarsku, aniž by zaregistroval, jak je to u běžných občanů vyčpělé téma a že sympatie většiny jsou spíše na straně Maďarů.

Jsem zvědav, jak jimi zvolená témata u voličů zaberou.

2 3
možnosti
Foto

Dokud budou v Maďarsku probíhat svobodné volby, jediný demokratický způsob, jak odebrat vládu Orbánovi je ten, že ho porazí jiná strana, jiný kandidát.

7 0
možnosti
Foto

J15a58k63u64b 84R60o44t36h

24. 9. 2018 14:08

On chce někdo Orbánovi odebírat vládu? 8-o8-o8-o

4 1
možnosti
AM

Koho chleba jíš toho píseň zpívej.

Pan Niedermayer jako člen skomírající TOP09 musí hájit jejich stanoviska tj. eurohujerství a proimigrace, i když vláda a většina občanů ČR to vidí jinak.

Autor byl jistě dobrý bankéř, je slušný politik ale za ta léta života v bublině hojnosti coby člen bankovní rady a posléze europoslanec se vzdálil realnému životu.

8 2
možnosti
DR

Souhlas, však oni jim to voliči doufám už definitivně spočítají.

3 1
možnosti
JZ

"Nejde totiž o krok proti “Maďarsku a jeho lidem”, ale o vyjádření znepokojení nad..."

Ano, a český volič je zase velice "znepokojen" tím, že jeho volené zástupce v EP nejvíce ze všeho znepokojuje výsledek bezesporu zcela svobodných a demokratických voleb a naopak je vůbec neznepokojují jiné věci, které by je (dle názoru českého voliče) měly znepokojovat značně. A je tím "znepokojen" natolik, že se mu na jazyk tak nějak přirozeně derou slova jako "vlastizrádce" či "kolaborant". Není se vůbec čemu divit.

6 1
možnosti
Foto

J72a62k49u28b 56R47o65t84h

24. 9. 2018 14:07

Ale je. Já se vám hurávlastencům a kupředunárodovcům budu divit furt. To, že v Uhrách byly demokratické volby neznamená, že jejich vítězové nyní na demokratické principy prdí a osekávají je jak tureckej stánkař med. Jenže, Nic, než národ, že jo? :-/

2 2
možnosti
JS

V tom případě bychom si nejprve měli ujasnit, co jsou to ty "evropské hodnoty". Loni například Evropský parlament pozval na svou půdu palestinskou teroristku Leilu Khaledovou, která unášela evropská letadla s civilisty, brala je jako rukojmí a vyhrožovala jejich zavražděním. Na svobodu se z britského vězení dostala jen díky tomu, že byla vyměněna za rukojmí, které pod hrozbou jejich zavraždění drželi její kamarádi. Na půdě Evropského parlamentu tato členka organizace "Lidové frony pro osvobození Palestiny", která je v EU evidována jako teroristická organizace, pronesla rasistický projev srovnatelný jen s řečněním Hitlera a někteří europoslanci se mohli utleskat.

Zajímalo by mne, jak chce tato instituce, tedy Evropský parlament, umravňovat Maďarsko za "nesdílení evropských hodnot", když na své půdě nechává řečnit usvědčené teroristy?

Je také velmi zajímavé sledovat, jak se politická elita EU strašně vzrušuje Maďarskem, ale co se děje například s demokracií ve Španělsku, o tom se ani nešeptá. Tam jsou zřejmě "evropské hodnoty" zcela v pořádku.

9 1
možnosti
Foto

J19a90k85u67b 97R33o95t23h

24. 9. 2018 13:39

Prohlášení EP k Maďarsku uvádí konkrétní důvody. Ty se vám zřejmě nehodí, takže se vy a jiní furt točíte na jednom vágním a blbě použitém termínu. Pak je ale diskuse marná. A ano, Španělsko nepošlapává demokratické principy a principy EU zdaleka tak, jako Orbán a jeho gauleiteři. :-/

2 1
možnosti
Foto

J39a25k16u85b 39R18o53t51h

24. 9. 2018 13:05

Nojo, jenže hurávlastenci celý problém zjednodušili na "EU trestá Maďarsko za odmítání uprchlíků", i když je to nesmysl. Ale jim to vyhovuje, poněvadž jinak by museli rozebrat skutečné příčiny hlasování a tím by přiznali, že se jim nastupující Orbánova diktatura vlastně líbí, páč demokracie jim vůbec nic neříká, kromě toho, že je špatná, áno...

Vám dík jak za blog, tak za hlasování. Všiml jste si, že už jste luzou označen za vlastizrádce? Kdy se objeví první hlas, požadující psovi psí smrt?

4 4
možnosti
SB

Poslužte si, pane Rothe. Nazývejte lidi, kteří jsou mnohem morálnější a mnohem inteligentnější než vy, lůzou.

To je jediné, na co se zmůžete.

Tak si to užijte, když na více než na tohle nemáte.

4 3
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1597x
Vystudovaný matematik, poté působil 17let v centrální bance (od pozice referenta po viceguvernéra). Poté přes 5 let v poradenské firmě, ale také jako spolupracovník Bankovní asociace, člen různých poradních skupin a častý pisatel do médií. Mimo to spolupracuje s neziskovým sektorem či vede tréningové programy pro centrální bankéře v zahraničí.
Je ženatý, má celkem 3 děti a jednoho psa (menší živočichy nepočítá).

Seznam rubrik