Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Nějak mi to s tou životní úrovní nesedí.

(2017): Španělsko 27 180, my 18 160, což je 2/3 životní úrovně Španělska a ne pár procent.

No a na dohled Francie (37 970) nás taky zdaleka nevidím.

Jste skutečně dostudovaný matematik?

Jistě je řada lidí, kteří se mají tak dobře jak se nikdy neměli - to asi můžete sám potvrdit - ale pak tu máme třeba těch zhruba 100 tis. pracujících za minimální mzdu a 70 tisíc bezdomovců. Ti by s vaším názorem na velký úspěch jistě nesouhlasili.

A tak bych navrhoval v hodnocení životní úrovně neprůměrovat.

Díky členství v NATO pozbyla naše země schopnost obrany a to, co z naší armády zbylo, se přeměnilo v expediční sbory, podporující vojenské operace USA, na kterých nemá ČR žádný vlastní politický zájem.

Členství v EU nám dává ledacos, třeba i doporučení, aby kadeřnice nenosily šperky a boty s vysokými podpatky při výkonu svého povolání, nebo tlak na to, abychom se stali ubytovnou pro afroislámské agresivní primitivy, kteří jsou ekonomicky zcela nevyužitelní.

Co je důvodem pro to, aby se 17.listopad stal pokusem o převrat, nevíme a dovíme se to zřejmě až po letech. Může to být ledacos - odmítnutí podepsat pakt o migraci, tendr na výstavbu jaderné elektrárny, ale i snaha konkurenčních ekonomických skupin, krytých TOP09 a ODS, dostat se na Babišovo místo.

1 0
možnosti
VH

Pane Kounovský - postřehl jste, o jakém srovnávacím kriteriu se pan Niedermayer vyjadřuje? O srovnání v ppp, to je v paritě kupní síly (pravda, mohl by odborné výrazy psát česky). Ne podle kurzu finanční burzy (neboť vy nejste placen ani nenakupujete v eurech). Na to srovnání nemusí být člověk matematikem. Ale musí znát srovnávací kritéria.

Platové tabulky cca z roku 1975 uvádí plat v první platové třídě (tedy plyt minimální) ve výši 680 Kč/měs. Přiznávám, první třídu asi moc lidí nemělo. Ale druhou 732 Kč/měs. ano. Nejspíše měli tito lidé 5% premie. Ale stejně: byli na tom lépe, než současní s minimálním platem?

Navrhujete nepoužívat k hodnocení průměr? Co tedy navrhujete použít? Minimální mzda životní úroveň popisuje ještě méně.

Odvolání vlády, pád vlády je převratem? Tušíte vůbec, co obnáší pojem 'státní převrat'?

0 0
možnosti
LC

... spousta lidí, se kterými pracuji, již neviděli "sametovou revoluci" ani z kočárku ... Tak, tak, ale o to přesněji vědí jak to za toho socíka všechno bylo. No a jak krásně se tvarují do podoby nového, šťastného, multikulturního evropana. BTW, na NOVA TV zrovna běží Demolishon man. Tohle shlédnout by mělo být pro všechny eurohujery povinné.

0 0
možnosti
JL

Pane Niedermayere. Jedine co nam stale chybi je stabilita politickeho vedeni a obcanska SPOJITOST s volenymi pridstaviteli. Nase organizace vedeni statu je archicka a nevyhovyje dnesnimu svetu. Nedava moznost obcanum byt kontrolori tech, ktere zvolili. Aspon pro ty, kteri o to stoji. Je to organizace tri UREDNICKYCH vlad, PATU po volbach a bezvladi skoro pul roku (Topolanek versus Paroubek), rozmelnovanim programu viteznych stran v koalicnich smouvach a nutnost v koalicni vlade mit cleny stran s nizkou duveryhodnosti (podle voleb). Posledni pulrocni "bezvladi" je snad nejvetsi ukazkou nasi nemohoucnosti vytvorit politickou stabilitu statu. Snad pro mne samotneho je vidina stejne budoucnosti bez ohledu na mnozstvi voleb.

Nenarazim na vase "zasluhy" o tuto stabilitu. Ukazka benevolence obcanu pro dobre organizovany stat, se odrazi i ve vas. Rozkol mezi staty EU je obrazem i vasi nemohoucnosti o tom diskutovat. Presne jako jste to delal v dobe, kdyz jste byl NEKDO v CR.

0 0
možnosti
PK

Co to je stabilita politického vedení? Z určitého pohledu byla zdánlivě nejvyšší za nadvlády KSČ. Jedna stabilní strana, vůdce - Novotný 10 let, Husák skoro 20 let:-). Tak např. Praha má nyní nové vedení, které nezávisí na jednom hlasu. Uvidíme jak matička pokvete ...

0 0
možnosti
RB

Už se Vám to krátí s tím křeslem v EP. Už aby to bylo. :-)

4 0
možnosti
JO

Nejsem s naším premiérem úplně spokojená. Ale při představě, že by jím byl někdo z vaší party.....To raději ať Babiš zůstane.

6 2
možnosti
Foto

Co jste dokázali? Třeba jste prodali zlatý poklad státu za tu nejnižší cenu, kterou zlato mělo.

2 4
možnosti
Foto

J82i56ř21í 20K29i60n16d40l

18. 11. 2018 17:18

Co ze zlatým pokladem ????

0 1
možnosti
JL
SB

Tento Vás blog mi připomíná články v Rudém právu z dob totáče.

Také zdůrazňovaly, že se máme nejlépe za celou dobu existence. Psaly o tom, jak se nám v roce 1985 žije lépe než před rokem 1948 nebo za první republiky.

Pravda to bezesporu byla, ale jaksi se zapomínalo na to, že to nebyla zásluha tehdejšího režimu, nýbrž skutečnosti, že prostě vývoj šel dopředu celkově a že by šel dopředu i za jakékoli jiné vlády.

A ještě v jednom směru mi připomínáte dobu totáče, i když se o tom v tomhle článku nezmiňujete.

V roce 1956 poslal Chruščov do Maďarska tanky. Takhle daleko EU nešla, ale schvaluje usnesení proti Maďarsku. A vy jste pro nej zvedl ruku.

Zítra klidně zvednete ruku i třeba pro norimberské zákony, když z toho budete mít osobní prospěch.

4 6
možnosti
RC

Kdyz nevite, o co v Madarsku jde, tak to nekritizujte. Madarska vlada soustavne podryva pravni stat. At uz to bylo znarodneni penzijnich fondu, "reseni" cizomenovych hypotek na ukor bank, nebo posledni zmeny....

1 2
možnosti
Foto

Raději se někde zdekujte, svou činností při umělém ničení kurzu koruny jste okradl občany o miliardy Rv

2 7
možnosti
RC

Zase nekdo, kdo vi naprosto houby. No macek, to neprekvapi.

Niedermayer byl v bankovni rade do roku 2008. Kdy podle Tebe Macku mel uemele nicit korunu? A jak?

4 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1597x
Vystudovaný matematik, poté působil 17let v centrální bance (od pozice referenta po viceguvernéra). Poté přes 5 let v poradenské firmě, ale také jako spolupracovník Bankovní asociace, člen různých poradních skupin a častý pisatel do médií. Mimo to spolupracuje s neziskovým sektorem či vede tréningové programy pro centrální bankéře v zahraničí.
Je ženatý, má celkem 3 děti a jednoho psa (menší živočichy nepočítá).

Seznam rubrik