Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Niedermayere, dnes s vami souhlasim. Jiz pro ukazani te propasti mezi Bruselem a ceskym obcanem.

Prichazm zde z jineho konce. Ziji v podobnem utvaru (federaci), kde obycejny obcan vi presne na koho se ma obratit v dobe nouze a dobe potreby si ponadavat. V teto federaci je hromosvod, ktery prijmul na urcity cas tu pozici, do ktere muzete busit celou tu dobu jeho mandatu. Je-li vase "tluceni" pritazlive i pro druhe, potom to citi i ten hromosvod a musi neco udelat. Zalezi na vaznosti problemu

Nebudu vice rozvadet. EU nema ten hromosvod. Ten ktery by jej mohl nahradit, je hluchy. A to je ten problem.

Jsou zde dve moznosti. Diskutovat o budocnosti tohoto uskupeni, a to i s tim hromosvodem, nebo cekat na rozpadnuti teto politicke "frasky"!!

Jste poslancem jiz dlouhou dobu. Cekali jsme i na vase prispeni. Asi jste k nasim vykrikum take HLUCHY. Proto se te Evrope take vzdalujeme. Skoda!!

0 0
možnosti
Foto

Pan Niedermayer mluví hezky, ale nepřipouští, že "demokracie" v EU silně kulhá. Nerozhodují v ní občané prostřednictvím parlamentu EU, ale nedemokratické politické orgány, které svévolně obsazují agenti západoevropské finanční oligarchie. EU potřebuje "federální" ústavu, která poskytne členským státům EU maximální subsidiaritu a evropskému parlamentu nejvyšší zákonodárnou moc. Pak se nebudou konat další "brexity" a v EU se uplatní opravdová demokracie, sloužící všem jejím občanům a nikoli zmíněné oligarchii.

HOWGH!

1 0
možnosti

Střídavě používáte termín Evropa a unie, měl byste používat jenom unie, Evropa byla před unií a bude tu i po ní. :-/

Podle mě uniie nebyla založena jejími obyvateli pro její obyvatele ale ambiciózními politiky a úředníky pro ně samotné a pro politický a podnikatelský lobbing, odpovídá tomu její fungování "nezávislé na náladách voličů".

V současném stavu si Brusel stačí sám a nepotřebuje občany a občané čím dál víc přicházejí na to, že nepotřebují Brusel, respektive, že Brusel si hraje svoje hry a s ničím co by oni uvítali jim nepomůže (protože má jiné cíle).

Pohádka o tom jak by měli místní politici ovlivňovat unii je jenom pohádka pro důvěřivé, takhle naši politici desítky let ovlivňovali RVHP až jsme nakonec museli zazvonit klíčema abychom to trápení ukončili a stejné to bude s RVHP verze 2. :-/

1 0
možnosti

J92a46k75u93b 57H18o74z97a

17. 4. 2019 12:39

Vy se snad raději za Evropskou unii komunikovat nepokoušejte. Moment... nebo vlastně ano. Jen houšť a větší kapky. Mě už pak stačí jen, dát si kafíčko.

2 0
možnosti

J11a49n 39R76á75ž

17. 4. 2019 11:51

Typické uvažování europoslance: "(Kompromis) sice nebude vyjadřovat představy řešení většiny zemí, ale bude pro ně řešení dobrým."

Takže "kompromis" , čti rozhodnutí Německa a Francie, například ve věci sjednocení sociálních dávek migrantů, sice nebude vyjadřovat naše představy řešení migrantské krize, ale že to vzešlo z Bruselu, tak to podle pana Niedermayera bude automaticky pro nás dobré řešení.

PS. Hlavní důvod, proč se EU dřív nebo později rozpadne je právě to, že Brusel vnucuje "slabším" zemím řešení problémů způsobem, které ony nepovažují za správné. Když po Lisabonské smlouvě obsah "nierdmayerovských kompromisů" určují hlavně Německo a Francie, už se nejedná o hledání kompromisů mezi různými představami všech členských zemí, ale diktát představ politiků jmenovaných zemí.

9 0
možnosti

J86a22k79u91b 75Š88o54l72c

17. 4. 2019 11:43

Evropský projekt je odsouzen k zániku. Nevěřím, že za 100 let bude EU existovat. Chybí tady nějaký ideový základ.

2 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1597x
Vystudovaný matematik, poté působil 17let v centrální bance (od pozice referenta po viceguvernéra). Poté přes 5 let v poradenské firmě, ale také jako spolupracovník Bankovní asociace, člen různých poradních skupin a častý pisatel do médií. Mimo to spolupracuje s neziskovým sektorem či vede tréningové programy pro centrální bankéře v zahraničí.
Je ženatý, má celkem 3 děti a jednoho psa (menší živočichy nepočítá).

Seznam rubrik