Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

R31a26d36e87k 44S59e66m68a

24. 6. 2019 20:25

pan bankéř by se měl víc vzdělat v energetice, případně chemii.

0 0
možnosti
BD

autor píše v duchu požadavků. CO2 není jedovatý plyn a veškeré rostliny ho potřebují. I produkce CO2 automobilů není žádná hrůza.

Pan Tykač spekuluje na tom,že se brzy objeví nové technologie výroby energie a je dobré staré výroby ponechat do tohoto období v chodu.Elektrárna je hlavně zdroj tepla a generátroy výroby elektrické energie jsou již na hranici optima. Lepší to již nebude v současných technologiích. Jen u rozhodujících lidí jde jasně o další tunel na získání levné investice.

1 0
možnosti
JF

Tak co pane Niedermayere jak se prodávalo české zlato pod cenou?? Dobrý kšeft?

6 0
možnosti
ED

Tvl všechno postavený na hlavu... Kompenzace byel platit provozovatel elektrárny, a mastný... Nic jako "řád 51 miliard" neexistuje a univerzita to určitě neřekla.

0 0
možnosti
RH

R18a96d17e76k 12H42o86d79a35ň

18. 6. 2019 11:51

Problém "celkové bilance" je v tom, že řeší právě jen tu celkovou bilanci. Chcete-li "čistou" energii z OZE a nemáte-li k dispozici moře ani Alpy, máte drobný problém - musíte totiž řešit okamžik kdy OZE EE nedokáže vyrobit nic (nebo vyrobí minimum), a tuhle EE pak musíte někde vyrobit - a to se obvykle řeší právě elektrárnami na fosilní paliva, ať už uhelné nebo třeba paroplynové.

Řečeno jinak, já bych s těmihle čísly byl opatrný. Ono je to hezky vidět třeba na Německu: v okamžiku kdy fouká a svítí vyrábí Němci fakt čistě, a exportují (ovšem za mizerné peníze, protože v tu chvíli mají přebytky všichni). A v okamžiku kdy nesvítí a nefouká naopak draze nakupují. Ve výsledku mají sice energetickou bilanci v pořádku, ale nezohledňuje to, že bez okolních států by v zimě byli v háji. A to budou teprve zavírat další jaderky.

9 0
možnosti
VV

Muzete dodat nejaka data?

To kdyz nefouka ci nesviti je stara pohadka tech, kteri o tom nic nevedi. Uz jste slysel nekdy slovo diversity?

1 5
možnosti
Foto

:-) ten článek je třeba číst následovně: haló pane Tykač, jsem z TOP 09 a nemáme moc peněz na volební kampaně....

17 3
možnosti
ZD

Ano protože v naší malé střediskové republice vše souvisí se vším. A za peníze lze pohotově změnit i názor.

2 0
možnosti
JM

na exportu el. energie neni nic špatného. Co kdyby země vyvažejicí ropu řekli že si ji nechaji pro sebe.... nač bychom jezdili???

13 2
možnosti
ZD

Nemám na to ucelený názor, ale na exportu jako takovém není nikdy nic špatného. Otázkou je ovšem to, za jakou cenu se ke komoditě dostaneme.

1 0
možnosti
Foto

CO2 nemá na klima planety žádný vliv. Jeho přítomnost v atmosféře je však velice důležitá pro rostlinstvo. Pokud by se podařilo zvýšit jeho obsah, rostlinám by to pomohlo. Zvýšit obsah CO2 v atmosféře je však mimo současné možnosti lidstva.

9 1
možnosti
ZD

Není spíše otázkou co dalšího uniká než samotný CO2 ?

2 0
možnosti
ZH

Jakpak CO2 ničí zdraví, krajinu i majetek. To by mě moc zajímalo.

14 0
možnosti
VV

Ja si s nim nicim zdravi kdyz piju sodovku, kterou si si v sodamakeru vyrabim.

1 0
možnosti
MP

Mimochodem, když už se tu počítají ty ekonomické dopady, tak pan Niedermayer jaksi opomíjí ty zisky z prodeje exportované energie (jen je zmiňuje, ale nevyčísluje). Nevíte někdo, kolik to činí? Aby se to zase odečetlo od těch škod, které vyčísleny byly.

1 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1597x
Vystudovaný matematik, poté působil 17let v centrální bance (od pozice referenta po viceguvernéra). Poté přes 5 let v poradenské firmě, ale také jako spolupracovník Bankovní asociace, člen různých poradních skupin a častý pisatel do médií. Mimo to spolupracuje s neziskovým sektorem či vede tréningové programy pro centrální bankéře v zahraničí.
Je ženatý, má celkem 3 děti a jednoho psa (menší živočichy nepočítá).

Seznam rubrik