Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Niedermayere, vždyť vy jste docela chytrý člověk a napíšete tolik protimluvů v tak krátkém článečku. Hlavně klid a teplo a kývat a kývat a přijímat. Tomu bych rozuměl. Klid a teplo a nekývat, tomu nerozumím.

2 0
možnosti
Foto

Právě prosazování kvót znamená "nechat, co jde, na ostatní". Bránit se přerozdělování je tedy plně na místě i podle toho, co sám kritizujete.

2 0
možnosti

P57a73v76e27l 15P80o94n23e15c

13. 6. 2018 17:27

Krátkozrakost, solidarita, formování budoucnosti, stále podobné fráze. Problémy s integrací kultur řešíme v naší zemi od konce 14. století. Možná by se TOP 09 mohla angažovat více na dořešení našich stávajících integračních problémů a teprve po jejich dořešení apelovat na příjem závazků nových. Problémy integrace v západní Evropě mají kořeny dávno před migrační krizí roku 2015 a zdá se, že solidarita v tomto případě není koncepční řešení.

https://www.youtube.com/watch?v=xWzN_Y5TSmo

2 0
možnosti

Pan autor mi zajisté neodpoví na mou námitku, že na jednu stranu čeká, že přijmeme kvóty, ale na druhou stranu ty jsou důsledkem politiky západoevropských států, ke které nás ty státy vůbec nepřizvaly.

Já doopravdy předpokládám, že mám-li ve druhé fázi nést za něco podíl odpovědnosti, měl bych se podílet na první fázi.

Až dosud jsme neměli (a nemáme dosud) sebemenší možnost jakkoli ovlivnit migrační politiku západoevropských zemí. Nemůžeme ovlivnit výši sociálních dávek, za kterými sem Afričané jsou, nemůžeme ovlivnit vstřícnost západoevropských států vůči těm, co nakládají migranty u afrických břehů, apod.

Ale druhá fáze, tedy spoluodpovědnost za řešení, je po nás požadována.

Neboli: Nic mi není do toho, s kým chodí sousedova dcera, ale až neplánovaně otěhotní a partner si ji nevezme, budu se muset podílet na placení alimentů na její nemanželské dítě.

Nebo jiný příměr: Nic mi není do toho, kolik soli dáte do těsta. Je to vaše sůl a vaše těsto. Ale odpovědnost to, že pečivo potom bude přesolené, ponesu částečně s vámi.

V obou případech jsem neměl možnost první fázi ovlivnit. Nerozhodoval jsem o tom, s kým bude chodit sousedova dcera a jak budou jejich schůzky probíhat. Nerozhodoval jsem o tom, kolik soli dáte do těsta. Ale nesu spoluodpovědnost za alimenty na nemanželské dítě a za kvalitu upečeného chleba.

Takhle si to nějak představujete, pane autore?

12 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1597x
Vystudovaný matematik, poté působil 17let v centrální bance (od pozice referenta po viceguvernéra). Poté přes 5 let v poradenské firmě, ale také jako spolupracovník Bankovní asociace, člen různých poradních skupin a častý pisatel do médií. Mimo to spolupracuje s neziskovým sektorem či vede tréningové programy pro centrální bankéře v zahraničí.
Je ženatý, má celkem 3 děti a jednoho psa (menší živočichy nepočítá).

Seznam rubrik