Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

:-)R^ Bohužel je ekologie stále chápána jen jako politická munice, a ne jako nezbytnost, která může minimálně oddálit vymření našeho druhu ( o jiných druzích ani nemluvě)

3 5
možnosti
ZJ

Tím myslíte, že ekofašisty nebudeme střílet, ale pouze zavírat ?

2 0
možnosti
JS

Nelze zaroven snizovat CO2 a branit vystavbe, nebo rusit atomove elektrarny. Na to uz prisli I Nemci, kteri obnovuji tezbu hnedeho uhli pro uhelne elektrarny, proste proto, ze to jejich "zelena energie" neutahne. Pouze se o tom v tisku nepise.

22 0
možnosti
JK

J19a13k62u27b 97K68o22s

17. 6. 2019 22:10

Když už lidi s tím podivným fetišem snižování CO2 emisí přestanou blbnout?

22 3
možnosti
Foto

...až už bude pozdě a lidem nezbude než čekat jak a kdy vychcípají.

1 8
možnosti
VH

Jen k tomu vývozu energie: Většina zdrojů, kromě klasických tepelných, jsou zdroje prakticky neregulovatelné. Je tedy potřeba záloha. Tou jsou právě ony proklínané tepelné elektrárny. Jenže ony mají ještě jednu nepříjemnou vlastnost: nenajedou se z hodiny na hodinu. Musí být tedy v době přebytku stále v provozu - a jimi vyrobená elektřina navíc (ve skutečnosti je navíc ta solární či větrná) musí být prodána. Jinak bychom v noci, když mizera sluníčko zaleze a JE jedou na stejný výkon, jako ve dne (jinak prakticky neumí technicky ani ekonomicky) byli bez elektřiny.

A nikdo by nám tu elektřinu za rozumný peníz neprodal, neboť ukvapené odstavovaní těch ošklivých elektráren způsobilo nedostatek výkonu. A samozřejmě růst cen.

15 1
možnosti
MT

Teplé zálohy - jasně, potřebujem, ale všechna exportovaná elektrika určitě nejsou jen přebytky ze záloh?

3 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1597x
Vystudovaný matematik, poté působil 17let v centrální bance (od pozice referenta po viceguvernéra). Poté přes 5 let v poradenské firmě, ale také jako spolupracovník Bankovní asociace, člen různých poradních skupin a častý pisatel do médií. Mimo to spolupracuje s neziskovým sektorem či vede tréningové programy pro centrální bankéře v zahraničí.
Je ženatý, má celkem 3 děti a jednoho psa (menší živočichy nepočítá).

Seznam rubrik