Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Snad skoro každý, kdo třeba auto texty na tomto portálu čte, ví, že dnešní elektroauta mají dojezdy v řádu 200 a více km.

Zdroj: https://niedermayer.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=695429

a ta elektroauta to vědí také?

3 2
možnosti
JH

J68a12n 18H20a93r13v95a18n

9. 1. 2019 12:53

Elektroautům se zde obsáhle věnuje bloger Mirek Matyáš. On elektroauty jezdí, tedy má praktické zkušenosti, píše realisticky. Takže na rozvážku zboží dobrý, z Prahy do Brna nedojede - viz nebo blog 12.12.2018.

9 0
možnosti
JH

J33a79n 28H39a33r72v85a38n

9. 1. 2019 12:55

Oprava: ... viz jeho blog 12.12.2018.

2 0
možnosti
LB

Dobře shrnuto. Lituji neinformovaných či naivních, kteří uvěřili původnímu textu, který za běžné vydával elektroauto s dojezdem dvacet či čtyřicet kilometrů a kteří si myslí, že nabíjení je neřešitelný problém.

Technicky už jsou věci jako je dojezd elektromobilů vyřešeny. Chybí infrastruktura, ta tu ovšem před rozvojem aut na benzín také nebyla. Až bude benzín příliš drahý a elektromobily dostatečně levné, tak se to změní. I samo, tržně, bez Zelených a bez dotací. Bude to jen různě dlouho trvat.

Mezitím by se měla Evropa, tedy zejména Německo vzapamatovat z jiných forem ekošílenství, od přístupu k jaderné energii po normy na výkon vysavačů. Tohle je problém a ne to, že nějaký Čech žijící v Německu má souseda, jehož elektromobil je šrot.

5 1
možnosti
PD

máte v tom srovnání jeden zádrhel. při rozvoji spalovacích automobilu byl počet motoristu roven počtu automobilů, proto mohla infrastruktura růst postupně. dnes ale nemůžete říct 30% motoristu: "počkejte, až to za deset let dobudujeme...", oni budou chtít jezdit hned

0 0
možnosti
Foto

Já myslím, že nikdo rozumný nerozporuje fakt, že budoucnost v dopravě elektřině patří. Ale... Ale dokud nebudou elektrická auta nabízet stejné "vymoženosti? jako zatím mají zážehové, respektive vznětové motory, dokud nepůjde el. auta dobíjet doma strčením zástrčky do zásuvky v garáži, dokud nebudou baterie takový výkonnosti, dokud nebude jejich rozměr a hlavně váha upraveny směrem dolů, do té doby si myslím že většina automobilistů na nějaké elektrické auto bude zvysoka kašlat.

14 0
možnosti
Foto

Ze zásuvky v garáži bez kompletní rekonstrukce sítí to nepůjde. Zkuste si na bežnou zásuvku připojit několik silnějších spotřebičů - třeba konvice+mikrovlnka+indukční vařič :-)

8 1
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1597x
Vystudovaný matematik, poté působil 17let v centrální bance (od pozice referenta po viceguvernéra). Poté přes 5 let v poradenské firmě, ale také jako spolupracovník Bankovní asociace, člen různých poradních skupin a častý pisatel do médií. Mimo to spolupracuje s neziskovým sektorem či vede tréningové programy pro centrální bankéře v zahraničí.
Je ženatý, má celkem 3 děti a jednoho psa (menší živočichy nepočítá).

Seznam rubrik